Google stapte wat laat op de smart home trein. De Google Home, het apparaat wat de concurrentie aan moet gaan met de Amazon Echo, kwam pas officieel in november vorig jaar uit. Langzaam maar zeker begint het bedrijf nu wel enkele belangrijke partners aan haar Google Home ecosysteem toe te voegen.

Vorig jaar werden Nest, Philips Hue en Samsung SmartThings al toegevoegd aan het groeiende netwerk. Nu komt het bedrijf met weer enkele belangrijke nieuwe partners.

OK Google, laat het beneden warmer worden

Ten eerste Honeywell. Hiermee worden de slimme thermostaten van het inmiddels 111-jarige bedrijf aan het netwerk toegevoegd. Hiermee wordt het mogelijk om je Google Home te vertellen ‘OK Google, laat het beneden wat warmer worden’. De Honeywell zal dan passende actie nemen.

OK Google, heb ik de lampen in de slaapkamer aan gelaten?

Ten tweede sloot Google een overeenkomst met Belkin voor de toevoeging van de WeMo lijn van smart home schakelaars en stekkers. Vanaf nu kunnen deze met de Home worden verbonden en kan je dus bijvoorbeeld vragen ‘OK Google, heb ik de lampen in de slaapkamer aan gelaten?’

Ondanks het feit dat de selectie van officiële partners nog relatief klein is geeft Google mensen de tip om de mogelijkheden van de Home uit te breiden door IFTTT in te zetten.

Google Home ervaring op Pixel smartphones

Ook interessant is het feit dat Google smart home mogelijkheden in de nabije toekomst naar haar Pixel smartphones zal brengen. Op deze manier zullen gebruikers een meer consistente gebruikservaring krijgen bij alle smart home devices die ze gebruiken.

Bron: techcrunch