Google introduceerde gisteren veel nieuwe hardware. Naast de nieuwe Pixel telefoons kwam het bedrijf met maar liefst twee nieuwe versies van de Google Home: de Google Home Mini en de Google Home Max.

Het blijft even wennen: Google die met nieuwe hardware komt, zeker op deze schaal.

Google Home Mini

Google Home Mini
De Google Home Mini is een kleine smart speaker ter grootte van een ijshockeypuck. De bovenkant is volledig bekleed met stof en verschijnt in de kleuren: kalk, houtskool en koraal. Onder de ‘aaibare’ stof zit een speaker van 5 watt met daarbij 4 LED lampjes.

De kleine Google Home krijgt stroom via een micro-USB kabel. Aan de onderkant – die rubberachtig aan voelt – zit een ‘mute’ schakelaar.

Het geluid van de Google Home Mini is luid en duidelijk. Al zal je er geen grote kamer mee kunnen vullen. Hij is waarschijnlijk meer bedoeld voor op je nachtkastje of in een kleiner appartement.

Google Home Max

Google Home Max
De Google Home Max daarentegen is een grotere ‘premium’ speaker. Deze is wel zo ontworpen dat je met het geluid gemakkelijk een grote kamer kan vullen. Hij heeft twee ingebouwde woofers van 4.5 inch. Google heeft hierbij vooral aandacht geschonken aan het geluid van de bas.

Net als de Mini is hij bekleed met stof (enkel de kleuren kalk en houtskool) en heeft hij een LED indicator aan de voorkant. Daarbij heeft hij een AUX ingang zodat je qua input niet alleen beperkt wordt tot Bluetooth.

Als je meerdere speakers hebt dan kan je ze met elkaar verbinden. Volgens Google heeft de Max een speciale Kunstmatige Intelligentie die ‘smart sound’ wordt genoemd. Deze detecteert automatisch de omgeving waarin de speaker staat en optimaliseert vervolgens het geluid.

Voice match

Een van de mooie dingen van de aanpak van Google is het feit dat alle modellen van de speakers de beschikking hebben over de volledige functionaliteit van de Google Assistant. Een daarvan is ‘voice match’ waarmee de speaker stemmen van elkaar kan onderscheiden en hij dus weet wie de vraag stelt.

Met in totaal maar liefst drie Google Home speakers wordt Google Home een product de concurrentie aan kan met bijvoorbeeld Amazon die onlangs ook verschillende nieuwe modellen smart speakers introduceerde. We kijken uit naar het moment dat al deze apparaten ook in Nederland worden geïntroduceerd.