Het Google smart home ecosysteem blijft zich gestaag uitbreiden. Het bedrijf werkt samen met steeds meer nieuwe partners die compatible zijn met de Google Assistant en de Google Home smart speaker.

Smart Home dominantie van Amazon

Meer dan 70 bedrijven in de smart home automatisering hebben er inmiddels voor gezorgd dat hun apparaten compatible zijn met de smart home assistant van Google. Het bedrijf blijft actief op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners om zo te proberen om iets te doen aan de smart home dominantie van Amazon en Alexa.

Amazon heeft een voorsprong van 2 jaar

Partners zijn altijd een erg belangrijk onderdeel van de groei van een smart home ecosysteem. Google noemt vooral Honeywell, Logitech en LG als belangrijke partners voor de Google Assistant. Smart devices van deze leveranciers werken echter ook al een tijdje samen met Alexa. Wat begrijpelijk is gezien de voorsprong van ca. 2 jaar die Amazon heeft ten opzichte van Google op het gebied van smart speakers.

Google Assistant op 43,3% van alle Android apparaten

Amazon heeft inmiddels meer dan 10 miljoen Echo’s verkocht. Dat is een enorme voorsprong ten opzichte van Google die veel minder Google Home’s heeft verkocht. Echter: de Google Assistant is beschikbaar als ingebouwde feature op Android devices met Android 6.0 of hoger. En dat staat inmiddels op aardig wat apparaten (43,3% van alle Android apparaten).

Google, Amazon of toch Apple?

De voorsprong van Amazon is zeker nog goed te maken door Google. Als het bedrijf haar enorme ecosysteem gaat aanwenden en de kwalitatief goede Google Assistant gaat inzetten dan kunnen er interessante dingen gaan gebeuren. Tot slot komt Apple begin volgend jaar ook met een eigen smart speaker: de HomePod. Met een trouwe fanbase en een optimale integratie van software en hardware kan dit bedrijf ook snel flinke slagen gaan maken. Het wordt dus spannend in onze slimme huizen de komende tijd.

Bron: businessinsider