Google is bezig met het ontwikkelen van een smart hub met scherm die je met je stem kan bedienen en waarmee je kan bellen, video kijken en de Google Assistant gebruiken.

Google smart hub met scherm

De geruchtenmachine voor het Google evenement van 4 oktober draait op volle toeren. Meerdere bronnen bevestigen dat Google onder de codenaam “project Manhattan” bezig is met het ontwikkelen van een concurrent van de Amazon Echo Show. Dat is de versie van de Amazon Echo met een ingebouwd scherm. Ook Facebook zou onder de codenaam “Aloha” bezig zijn met het ontwikkelen van een scherm waarmee je kan bellen.

Vergelijkbaar scherm als Amazon Echo Show

Het nieuwe Google apparaat zou een vergelijkbaar scherm krijgen als de Amazon Echo Show. Uiteraard zal het apparaat gebruikt kunnen worden voor YouTube, Google Assistant, Google Photos en videobellen. Ook zal het kunnen fungeren als een smart hub die bijvoorbeeld Nest apparaten zou kunnen aansturen.

Google werkt al langer aan produkten met grotere schermen die kunnen concurreren met grote televisies. Nu ligt de aandacht echter vooral op het “Manhattan apparaat”. Vooral door de druk van de concurrerende Amazon Echo Show doet Google er alles aan om het apparaat zo snel mogelijk op de markt te krijgen.

Draait op Android

Volgens bronnen draait het apparaat op een versie van Android. Hierdoor wordt het gemakkelijker om apps van derde partijen te ontwikkelen. Vooral naar een Netflix app wordt vol verwachting uitgekeken. Het is onduidelijk wat het apparaat gaat kosten en hoe het er uit gaat zien.

YouTube blokkade

Eerder deze week werd bekend dat Google YouTube nu blokkeert op de Amazon Echo Show. Naar verluidt vanwege een verslechterde gebruikservaring. Met deze nieuwe ontwikkelingen in gedachten gaan we daar toch anders naar kijken.