Google WiFi is sinds deze week in de VS in de winkels verkrijgbaar. Het biedt consumenten weer een nieuwe optie om een beter consistent WiFi signaal te krijgen in het hele huis. Google Wifi is de opvolger van de OnHub router die Google eerder uit bracht.

Het device is verkrijgbaar via winkels als Walmart en Best Buy en ook online via Amazon en de online winkel van Google zelf. Een enkel access point kost $129. Je kan echter ook een pakket kopen met drie access points voor $299. Daarmee bespaar je ongeveer $90 ten opzichte van de aanschaf van drie aparte devices.

Alles regelen met een app

Wat Google WiFi zo speciaal maakt is de installatie en het onderhoud. Net als OnHub regel je alles met een bijbehorende app. Hiermee kan iedereen zelf simpel een netwerk installeren. Onderhoud van je netwerk gebeurt automatisch zodra je het hebt opgezet. Hierdoor blijft alles altijd goed werken, ook bij pieken in het verkeer.

Altijd het beste kanaal

Google WiFi scant bijvoorbeeld iedere vijf minuten de beschikbare WiFi kanalen om ervoor te zorgen dat devices altijd op het beste kanaal zitten. Het assisteert je ook in het kiezen van de beste WiFi band voor je apparaten, afhankelijk van het type apparaat als van de afstand tot de router. Diezelfde functionaliteit routeert je device ook naar het beste access point dat je kunt gebruiken.

Google WiFi geeft feedback in simpele bewoordingen

De app is, naast het bieden van een gemakkelijke installatie en onderhoud, ontworpen om feedback te geven in simpele bewoordingen. Als het bijvoorbeeld ziet dat je beter je access point kunt verplaatsen om een beter WiFi signaal te krijgen dan zegt hij dat je gewoon. Net als bij notificaties die hij je geeft als er bepaalde problemen zijn in de connectie. Inclusief een instructie om deze te verhelpen.

Meer informatie over Google WiFi

Bron: digitaltrends