De Harman Kardon Invoke is een nieuwe smart speaker met Microsoft Cortana aan boord. Hij heeft een mooi design en geweldig geluid maar ook wat kleine tekortkomingen.

Microsoft Cortana

We kennen inmiddels allemaal de virtual assistants Amazon Alexa, Apple Siri en Google Assistant. Microsoft Cortana is toch een beetje de grote onbekende. We weten wat Cortana ongeveer kan maar eigenlijk komen we hem (of haar?) niet zo vaak tegen.

Microsoft introduceerde de Cortana virtual assistant in 2014 en vernoemde hem naar een karakter in het Halo spel. Indertijd was het het slimme antwoord op Apple’s Siri op de iPhone. Nu de Windows Phone vrijwel onzichtbaar is met minder dan 1% van de smartphone markt komen we Cortana eigenlijk alleen wel eens tegen bij Windows 10.

Cortana was dus al op zoek naar een passend huis waarin het zou kunnen wonen en verder groeien. Wellicht biedt de nieuwe Harman Kardon Invoke smart speaker die omgeving.

Harman Kardon Invoke smart speaker

Bron: Harman Kardon

Harman Kardon heeft meer dan een halve eeuw ervaring met audio. Veel meer dan bedrijven als Amazon, Google Apple en zelfs Sonos. Het bedrijf staat bekend om het maken van speakers die perfect geluid geven en ook nog eens een mooi design hebben.

Bron: Harman Kardon

De Invoke is cylindrisch met een bredere onderkant die naar boven toe smaller wordt. Hij komt in de kleuren wit en grafiet. Aan de bovenkant zitten geen zichtbare knoppen en op de onderkant alleen mute en Bluetooth knoppen.

Net als de originele Amazon Echo heeft de Invoke aan de bovenkant een ring waarmee je het volume kan regelen. In het midden bovenop zit een touch interface. De bovenkant licht ook op als de Invoke aan het luisteren is of als je het volume regelt.

Als we naar de audio hardware kijken dan heeft de Invoke heeft drie tweeters en drie woofers die 360 graden geluid kunnen aansturen. Ook heeft hij een zevental microfoons waarmee hij kan luisteren.

Zodra je hem aan zet loodst Cortana je door het setup proces. Net als de Amazon Echo heeft Cortana een mobile app nodig om de smart speaker op je netwerk aan te sluiten. Uiteraard kan je hem koppelen aan de meeste populaire muziekservices.

De Invoke heeft een uitstekend geluid waarmee je prima je huis kan vullen. Zelfs met harde muziek aan kan je dan nog met Cortana praten. Indrukwekkend.

Invoke luistert continu naar je – tenzij je de mute knop indrukt en komt in actie als je “Hey Cortana” zegt.

Cortana heeft eigen persoonlijkheid

Cortana lijkt ook een eigen persoonlijkheid te hebben. Ook heeft hij de nodige humor. Soms geeft hij verrassende antwoorden. Als je hem bijvoorbeeld vraagt wat hij van de Amazon Echo vindt dan probeert hij op alle mogelijke manieren de vraag te ontwijken.

Het voordeel van Cortana is ook dat je hem kan vragen reminders in te stellen die vervolgens op je PC – die ingelogd is met dezelfde account – verschijnen.

Uiteraard kan je via de Invoke ook telefoontjes plegen via de Skype service van Microsoft. Verder werkt hij samen met diverse smart home producten zoals Wink hub en Nest.

Harman Kardon Invoke neemt bijzondere plek in

De Harman Kardon Invoke neemt een bijzondere plek in in het smart speaker universum. Hij heeft enorm goed geluid en is in die zin vergelijkbaar met de Sonos One. Qua integratie met andere smart home platforms loopt hij echter een beetje achter. Ook werkt de virtual assistant Cortana duidelijk op zijn best als je thuis al in een Microsoft ecosysteem zit.