Amazon Alexa krijgt er een stevige concurrent bij. De Zuid Koreaanse internet gigant Naver, die verantwoordelijk is voor Line, de grootste messaging app van Japan, onthulde deze week zijn eigen Virtual Assistant: Clova.

Clova

Clova en zal volledig stem bestuurd zijn. Hij is beschikbaar als smartphone app en in een smart speaker. Die speaker heet Wave en is vergelijkbaar met de Amazon Echo en Google Home.

De virtual assistant komt waarschijnlijk vanaf het tweede kwartaal van dit jaar uit in Japan en Zuid Korea.

Samenwerking met Sony en LG Electronics

Naver zoekt tevens toenadering tot grote conglomeraten als Sony in Japan en LG Electronics in Zuid Korea om de technologie ook in speelgoed en huishoudelijke apparaten te laten verwerken.

De virtual assistant is in staat om antwoord te geven op vragen van gebruikers. Ook kan hij informatie geven over verschillende onderwerpen, van het weer tot het nieuws.

Clova zal de Aziatische high-tech markt zeker aanspreken. Vooral omdat die de laatste tijd weinig aandacht heeft gekregen van high tech bedrijven.

Belangrijkste cloud AI platform van Azië

De CEO van Line wil van Clova het belangrijkste cloud AI platform van Azië maken. Line heeft maandelijks 217 miljoen gebruikers. Hiervan woont het meerendeel in Aziatische landen als Japan, Taiwan en Thailand.

Bron: mashable