Wink – het smart home platform met bijbehorende hub – heeft weer een nieuwe eigenaar. Nadat het eerst van Quirky was overgenomen door Flextronics is het nu eigendom van i.am+. Dat is de ‘lifestyle technology company’ van muzikant en ondernemer Will.i.am. Hij heeft Wink overgenomen voor een onbekend bedrag.

Dit nieuws werd via een memo bekend gemaakt aan Wink gebruikers. Op de websites van de organisaties zijn verder geen aankondigingen gedaan.

Wink heeft 1,3 miljoen apparaten aangesloten

Wink werd al snel relatief populair in een wereld waarin we alles in ons huis aan elkaar knopen. Vorig jaar onthulde het dat het 1,3 miljoen apparaten – zoals de Wink smart home hub – op haar netwerk aangesloten had. Het bleek echter moeilijk om te concurreren met bedrijven als Amazon met de zeer populaire Echo smart home apparaten.

Nieuwe fase voor i.am+ van Will.i.am

Het bedrijf i.am+ heeft tot nu toe nog maar één product uitgebracht: Buttons, een draadloze koptelefoon die is ontwikkeld voor optimaal geluid. Deze werd matig ontvangen in de markt. De overname van Wink kan een goede zet zijn om het bedrijf te ontwikkelen en verder op te bouwen met bestaande expertise.

Bron: techcrunch