Investeringsdeskundigen zijn het er over eens: de Amazon Echo is enorm belangrijk voor het bedrijf. De smart speaker met de ingebouwde virtual assistant Alexa was een van de meest besproken apparaten van de Consumer Electronics Show (CES) van dit jaar.

Vergelijkbaar met begindagen zoektechnologie

De technologie bevindt zich nog in een beginstadium en is vergelijkbaar met de begindagen van de zoekmachine technologie. Toen de mensen zich nog af vroegen hoe geavanceerd dat zou kunnen worden.

De technologie van Amazon Echo is schaalbaar en Amazon pakt het slim aan door het open te stellen voor bedrijven en derde partijen via de Amazon Web Services.

Aan de andere kant geloven investeerders dat de Amazon Echo en vergelijkbare technologieën nooit de verzadigingsniveaus gaan bereiken die bijvoorbeeld smartphones nu hebben.

In 2018 is 30% van de interacties via spraak

Volgens Gartner zal in 2018 30 procent van alle interacties met technologie via spraak gaan. Het is ongeveer vier keer sneller om iets met je stem te vragen dan om het uit te typen.

Investeerders zijn zeer positief over Amazon Echo

De investeringen van Amazon in nieuwe technologieën zoals de Echo hebben nog niet veel impact op wat er onder de streep voor het bedrijf over blijft. Het zou zelfs een negatieve invloed kunnen hebben op de bedrijfsbrede marges. De nieuwe markten die het hiermee aanboort lijken echter wel een positieve invloed te hebben. Investeerders zijn er in ieder geval zeer positief over.