Het handige van home hubs zoals de Amazon Echo of de Google Home is juist dat je geen scherm meer nodig hebt om iets te bedienen. Toch melden diverse betrouwbare bronnen dat Amazon nu een nieuw device ontwikkelt met daarop een touchscreen display. De Amazon Echo 2? Deze zou begin 2017 al aangekondigd gaan worden.

Een nieuw rapport van Bloomberg claimt dat Amazon momenteel werkt aan een nieuwe smart speaker die samen werkt met haar virtuele assistent Alexa. Het apparaat zou een 7-inch scherm krijgen en een geoptimaliseerde verse van Amazon’s Fire OS draaien.

Display naar boven gericht

Het display is naar boven gericht zodat de gebruiker gemakkelijk informatie, zoals nieuws en weerberichten af kan lezen. Wellicht kan je er ook foto’s op weergeven. Stembediening zal nog altijd de belangrijkste functionaliteit zijn van het apparaat. Een andere bron meldt dat de hub audio van hoge kwaliteit op alle volumes zal kunnen afspelen.

Amazon zou de nieuwe speaker al in het eerste kwartaal van 2017 aankondigen. Waarschijnlijk wordt dit het duurste apparaat in de Echo lineup. Amazon zal de andere, bestaande versies ook gewoon daarnaast blijven verkopen.

Knight

Het rapport van Bloomberg wordt ondersteund door een bericht van de Wall Street Journal eerder dit jaar waarin werd verteld dat Amazon werkte aan een Alexa device met een ‘tablet-achtig’ scherm met de codenaam ‘Knight’.

Andere spelers doen vergelijkbare dingen. Google heeft recent een eigen smart hub gelanceerd, de Google Home, terwijl de gerichten gaan dat Apple ook werkt aan een dergelijk apparaat wat wordt bestuurd door Siri.

Amazon Echo 2

Toch zal het voor deze partijen een hele kluif worden om de verrassende voorsprong van Amazon goed te maken. De Echo is stiekem een groot succes geworden. Voornamelijk door de kwaliteit van de stembesturing en het feit dat de Echo gemakkelijk samenwerkt met vele andere smart home devices. Een update van de huidige Echo, die al weer een paar jaar oud is, zou de voorsprong op de concurrenten in stand kunnen houden.

Bron: wareable