Het enorme succes van de Amazon Echo is hét bewijs dat mensen bereid zijn om apparaten in hun leven te accepteren die gebouwd zijn rondom digitale assistenten. De hele technologie wereld doet zijn best om een graantje mee te pikken van de smart speaker successen. Zojuist werd op de CES in Vegas de Lenovo Smart Assistant geïntroduceerd.

Google introduceerde vorig jaar al de Google Home terwijl Apple volgens berichten ook bezig is om Siri in een smart speaker te integreren.

Lenovo Smart Assistant

Het Chinese technologiebedrijf Lenovo heeft zelf geen Artificial Intelligence (AI) systeem zoals de Google Assistant of Amazon Alexa. Als een belangrijke hardwaremaker wil het bedrijf toch meedoen. Daarom lanceerde Lenovo dinsdag op de CES in Las Vegas de Lenovo Smart Assistant. Een smart speaker die zowel qua vorm als functionaliteit op de Amazon Echo lijkt.

Lenovo zegt dat het bij de ontwikkeling heeft samengewerkt met Amazon zodat het apparaat ook gebruik kan maken van Amazon Alexa. Net als bij de Echo kan je simpelweg je vraag of commando naar de speaker roepen en dan zal Alexa proberen adequaat antwoord te geven. Ook kan de speaker gebruik maken van dezelfde ‘Skills’ die voor Alexa zijn ontworpen.

De speaker zelf is ongeveer dezelfde grootte als de Echo. Het ontwerp is vergelijkbaar met de cilindrische vorm van de Echo. Aan de bovenkant heeft de speaker een volumeknop en aan de onderkant zit een materiaal van stof dat in verschillende kleuren komt. De speaker moet ook op een stopcontact worden aangesloten voor hij werkt. Hij is altijd aan zodat je niet op knoppen hoeft te drukken om met Alexa te praten.

Voordelen van de Lenovo Smart Speaker

In eerste instantie is het niet helemaal duidelijk waarom je de Smart Assistant van Lenovo zou kopen in plaats van de Amazon Echo. Toch zijn er een paar dingen die in het voordeel van de smart speaker van Lenovo spreken.

De belangrijkste is de prijs. De Smart Assistant begint bij $129,99, wat $50 minder is dan de grote Echo. De Google Home kost hetzelfde en de kleine Echo (de echo Dot) is slechts $50,- maar geen van deze beide speakers is in staat om hetzelfde volume te produceren als de grotere Smart Assistant.

Lenovo positioneert de Smart Assistant ook als een echte speaker: iets waar de Echo minder in presteert. Daarom lanceert Lenovo ook een model van de Smart Assistant die is gemaakt samen met het bekende audiobedrijf Harman Kardon.

Niet de eerste third-party Alexa speaker

De Smart Assistant is niet de eerste third-party Alexa speaker. De afgelopen maanden zijn er minder bekende apparaten zoals de Triby, Nucleus en Jam Voice verschenen die allemaal gebruik maken van Amazon Alexa. Wel bleek dat het gebruik van Alexa op deze apparaten lastiger en minder vlekkeloos bleek dan op Amazon hardware.

Lenovo claimt dat de Smart Assistant ook samenwerkt met de Alexa app. De Smart Assistant van Lenovo is weer een stap in de missie van Amazon om Alexa op zoveel mogelijk slimme apparaten te installeren. Om zo de belangrijkste deur te worden naar het Internet of Things.

Bron: Finance Yahoo