Lynky is een smart home hub met een touchscreen én Google Assistant ingebouwd. Hij is ontwikkeld door de startup Lynky die op dit moment met het apparaat op crowdfunding site Indiegogo staat. Tot het moment dat Google zelf een Google Home met een ingebouwd scherm uit brengt voorziet het apparaat zeker in een behoefte.

Lynky

De Lynky is eigenlijk een Google Home gecombineerd met een tablet en een smart home hub. Je kan hem op een tafel zetten of bijvoorbeeld aan je muur hangen. Hij heeft een 5-inch touchscreen en twee microfoons waarmee hij stemcommando’s kan horen. Daarbij heeft hij de Google Assistant ingebouwd zodat je met stemcommando’s muziek af kan spelen. Ook kan je je kalender beheren, op het web zoeken en je smart home apparaten bedienen.

Amazon Echo Show

Net als de Amazon Show combineert het apparaat de functionaliteit van een virtual assistant met een touchscreen. De Echo Show heeft alle mogelijkheden van de originele Echo én je kan er bijvoorbeeld mee videobellen. Aangezien de Lynky geen ingebouwde camera Lijkt te hebben zal dat laatste waarschijnlijk niet lukken.

Ook een smart home hub

De Lynky kan ook fungeren als een smart home hub en heeft daarvoor ondersteuning voor WiFi, Bluetooth en Zigbee ingebouwd. Al je slimme apparaten in huis kan je met de ingebouwde Google Assistant gemakkelijk aansturen. Ook kan je dit dus doen met het ingebouwde touchscreen.

Lynky devices kunnen ook onderling met elkaar communiceren. Je kan ze daarom in verschillende kamers van je huis hangen. Daarbij kan je zelfs de functionaliteit per kamer aanpassen. Handig als je er ook een in een gastenkamer hangt en je niet wil dat gasten al je smart home apparaten kunnen bedienen.

De Lynky zal een open platform hebben zodat ontwikkelaars er in principe gemakkelijk software voor kunnen ontwikkelen. Ook werkt hij bijvoorbeeld samen met IFTTT en alle partners die daar weer achter hangen.

Mogelijkheden touchscreen lijken beperkt

Wat opvalt is dat de gebruiksmogelijkheden voor het ingebouwde touchscreen beperkt lijken. Je kan er bijvoorbeeld geen apps op installeren of video’s op kijken. Dat is wat teleurstellend.

Je kan de Lynky pre-orderen via Indiegogo. Het is de bedoeling dat aan het begin van 2018 de eerste apparaten uitgeleverd gaan worden aan klanten.