Microsoft zal in toekomstige updates van Windows 10 een HomeHub feature integreren. Microsoft HomeHub wordt een poging om te concurreren met smart hubs als Google Home en Amazon Echo.

Bronnen die bekend zijn met de plannen van Microsoft onthullen dat de nieuwe feature momenteel nog in de planningsfase zit. De verwachting is dat Microsoft in updates in 2017/2018 een “HomeHub” zal introduceren.

HomeHub zal Google Home en Amazon Echo verpletteren

Volgens Windows Central zal de nieuwe feature Google Home en Amazon Echo “verpletteren”. HomeHub is ontwikkeld als een service die alleen op Windows 10 machines zal draaien. Cortana, de virtuele assistent van Microsoft, zal vanaf het lockscreen kunnen worden aangeroepen om nuttige informatie te geven.

De belangrijkste functie van HomeHub wordt die van een familie omgeving voor de PC. Microsoft heeft de afgelopen jaren op verschillende manieren geprobeerd om family accounts, privacy controls en app sharing mogelijk te maken. Volgens bronnen heeft Microsoft de afgelopen tijd een team gevormd van mensen die zich bezig gaan houden met de familie omgeving voor Windows.

Met HomeHub kan je afspraken, apps en andere data op een PC delen zonder dat je op een account ingelogd bent. Hierdoor kan je de PC gebruiken als een Google Home of Amazon Echo. Je kan dan Cortana aanroepen als virtuele assistent om dingen te vragen of toegang tot bepaalde apps te krijgen.

Cortana centraal in HomeHub

Microsoft plant om Cortana in het centrum van haar HomeHub initiatief te zetten. Deze integratie zal de virtuele assistent in staat stellen om ook op iOS en Android HomeHub features te geven. De assistent zal dan ook smart devices in je huis kunnen aansturen welke je via de Windows 10 HomeHub kunt managen.

Microsoft HomeHub wil ook in je huis

Microsoft was nauwelijks een speler bij de opkomst van de smart home. Behalve Cortana, wat ook op de Xbox One werkt. De HomeHub is de poging van Microsoft om deel te worden van het ecosysteem voordat Amazon, Google of zelfs Apple het beste framework bieden om apparaten in je huis te besturen.

Bron: theverge