De Nano waterkoeler is een compact, energiezuinig en mooi vormgegeven apparaat wat vol zit met slimme technologie. Gaat hij zorgen voor een storm in je glas water?

Nano waterkoeler

Nano is het nieuwste product van Q&C Watercoolers. Met deze slimme waterkoeler streven ze er naar om het gebruik van plastic drinkflesjes verder terug te dringen. Daarvoor maakt hij gebruik van een geavanceerde technologie die energiezuinig water kan verwarmen en afkoelen. Dankzij deze technologie zou de Nano 98% energiezuinig zijn. Daarmee is hij 30% zuiniger dan standaard waterkoker en 46% zuiniger dan een magnetron. Ook verwarmt hij water ongeveer zes keer sneller dan een standaard waterkoker.

Zelf lerend algoritme

Het koelsysteem van de Nano maakt gebruik van een zelf lerend algoritme waarmee hij patronen in je watergebruik leert kennen. In plaats van het water de hele dag koud te houden doet hij dat alleen nog als je in de buurt bent. Het koelelement maakt geen gebruik van schadelijke gassen en kan 36 liter water per dag koel houden. Om te zorgen dat je altijd kristalhelder water kan tappen heeft hij een geavanceerd vervangbaar waterfilter.

Verlichte touch interface

De bovenzijde van de mooi vormgegeven waterkoeler bevat een verlichte touch interface van verhard glas. Door er met je vinger over te ‘swipen’ kan je de gewenste hoeveelheid water kiezen.

Uiteraard heeft de Nano ook een begeleidende smartphone app waarmee je de status van het filter en het temperatuurniveau kan monitoren. Je kan zelfs een kinderslot instellen zodat de kleintjes thuis zich niet kunnen branden aan heet water.

Op dit moment staat hij op crowdfunding site Indiegogo voor de early bird prijs van $359.