Het is de meest begeerde gadget van dit moment. Op dit moment is hij overal uitverkocht: de Amazon Echo met de ingebouwde virtual assistant Alexa. Zoals we al eerder berichtten moet je als ouders je kinderen echter niet alleen laten met het apparaat.

Zie het bericht klein meisje plaatst per ongeluk bestelling met Amazon Echo

Duur poppenhuis en twee kilo koekjes

Voordat de ouders de kans kregen om de ‘parental controls’ van de Amazon Echo (in dit geval de kleine variant: de Echo Dot) goed in te stellen deed hun dochter een bestelling van een poppenhuis ter waarde van $150 en twee kilo koekjes.

“Ik probeerde de order nog te annuleren maar Amazon antwoordde dat dat niet meer kon omdat de bestelling al onderweg was” aldus de moeder. Het poppenhuis werd vervolgens gedoneerd aan een kinderziekenhuis maar de koekjes aten ze toch zelf maar op.

Echo’s begonnen spontaan te bestellen

Toen presentatrice Sally Hernandez het verhaal tijdens het ontbijtnieuws nog een keer vertelde merkten diverse Amazon Echo gebruikers tot hun schrik dat hun devices ook spontaan poppenhuizen gingen bestellen. Gelukkig waren ze allemaal op tijd om de orders te annuleren.

Sally vertelde op televisie precies wat het 6-jarige meisje had gezegd “Alexa kan je alsjeblieft een poppenhuis en wat koekjes voor me bestellen.” Net als in het verhaal hoorden de Amazon apparaten hun naam en het verzoek en plaatsten ze spontaan een bestelling voor hetzelfde poppenhuis.

Winkel-instellingen configureren

Volgens een woordvoerder van Amazon moeten ouders hun winkel-instellingen configureren zodat bestellingen via gesproken commando’s niet meer mogelijk zijn. Je kan de Amazon ook zodanig instellen dat er een bevestigingscode nodig is voor iedere bestelling.