Bron: Kitchen Innovations (Kickstarter)

Het NutriScale Board is een slimme snijplank voor in de keuken die ook je ingrediënten kan wegen.

Je kent het wel: je snijdt tijdens het koken je ingrediënten op een snijplank en legt ze vervolgens op een keukenweegschaal om te kijken of je genoeg hebt voor het gerecht dat je aan het bereiden bent. Een hoop gedoe, nog los van waar je die aparte snijplank en weegschaal telkens weer op moet bergen in je kleine keuken.

NutriScale Board

Met de NutriScale Board combineer je op een slimme manier de snijplank en een weegschaal. Dat is vooral handig als je graag vooruit werkt en bijvoorbeeld een aantal van dezelfde (gezonde) porties wil maken.

De plank is 33 bij 23 centimeter en toont het gewicht in grammen, kilogrammen, aantal ons, ponden en milliliters. Hij kan tot 5,5 kilo per keer wegen en gemakkelijk omrekenen tussen de verschillende metrieke stelsels.

Kitchen Innovations

Bron: Kitchen Innovations (Kickstarter)

Het team van Kitchen Innovations heeft de afgelopen jaren al verschillende innovatieve keukengereedschappen gemaakt. Momenteel staan ze op crowdfunding site Kickstarter met een nieuwe gadget: de NutriScale Board. Het team heeft als doel om keukengereedschap te ontwikkelen waarmee je tijd kan besparen, mensen beter kan leren koken én kan helpen om gezonder te eten. Met dat doel in gedachten hebben ze de NutriScale Board ontwikkeld.

Het ontwerp is er op gericht dat de plank zo veelzijdig mogelijk is maar ondertusen zo weinig mogelijk ruimte in beslag neemt. De drie verschillende componenten: snijplank, optionele tweede snijplank en weegschaal werken daarom op verschillende manieren met elkaar samen. De weegschaal klikt onder de snijplank om gemakkelijk te kunnen gebruiken én op te bergen. Door het gat in de snijplank kan je gemakkelijk wat er op de snijplank ligt verplaatsen naar een bord of een bakje.

Pre-orderen via Kickstarter

De snijplanken zelf zijn afwasmachine bestendig en uiteraard geheel veilig om met alle soorten voedsel te gebruiken. Je kan hem pre-orderen op Kickstarter voor een bedrag vanaf $40. In maart 2018 worden de eerste units uitgeleverd.