De Japanse electronica gigant Panasonic heeft op de Internationale Funkausstellung (IFA) in Berlijn een hele serie nieuwe smart home producten onthuld waaronder een ‘autonome’ koelkast, saké koeler en een slim was systeem. Zie de filmpjes met demonstraties hier onder.

Onder het mom van ‘Better Living Tomorrow’ wil Panasonic zorgen voor een levensstijl die wordt verrijkt door het Internet of Things, kunstmatige intelligentie en robottechnologie.

Door het gebruik van Internet of Things technologie hoopt Panasonic het dagelijks leven comfortabeler te maken door apparaten binnen en buitenshuis op een slimme manier met elkaar te verbinden.

Panasonic beweegbare koelkast

Deze mooi vormgegeven koelkubus reageert op stemcommando’s en komt dus echt als je hem roept. Terwijl hij naar je onderweg is zorgt hij dat hij ondertussen nergens tegenaan botst.

Sake koeler

De futuristische sake koeler is vormgegeven als een wat dikkere wijnkoeler. Hij is aangesloten op een database die het label op de fles scant en deze informatie op een scherm weergeeft. Ook geeft hij tips over welke voeding het beste bij de betreffende soort sake past.

Sustainable Maintainer

Dit is de naam van een intelligent was systeem wat niet alleen je kleren wast en droogt maar deze ook opvouwt. De unit – die je kan inbouwen – pakt een kledingstuk, analyseert deze en weet vervolgens hoe het behandeld, gewassen en gedroogd moet worden. Aan het einde van de cyclus vouwt een robotarm het kledingstuk op en wordt deze in een lade gelegd.