Het PowerView Motorization system van Hunter Douglas waarmee je raambekleding kan automatiseren krijgt ondersteuning voor Apple HomeKit.

Hunter Douglas

Hunter Douglas lanceerde onlangs de nieuwe generatie van het PowerView Motorization system. Hiermee kan je de vitrage en lamellen van het bedrijf automatisch openen en sluiten.

PowerView Motorization System

De nieuwe versie van PowerView Motorization ondersteunt direct al bediening via Amazon Alexa en Google Assistant. Met een update later dit jaar wordt daar ook Apple’s HomeKit aan toegevoegd.

Met de PowerView Motorization Hub kunnen gebruikers hun lamellen op afstand bedienen. Met een timer of volgens een bepaald schema kan je lamellen automatisch openen of sluiten. Met HomeKit ondersteuning kan je ook Siri vragen om dit voor je te doen. Daarbij kan je de Home app gebruiken om een bepaalde automatisering in te voeren. Bijvoorbeeld dat de gordijnen bij zonsopkomst open gaan en bij zonsondergang sluiten.

PowerView Pebble Controller

Het PowerView systeem kan ook zonder smartphone worden bediend met de PowerView Pebble Controller. De PowerView Hub heeft ook een ander ontwerp gekregen. Ook is de nieuwe Hub sneller en heeft hij WiFi ondersteuning zodat hij niet meer direct op een router aangesloten hoeft te worden.

PowerView app

De PowerView app heeft ook een update gekregen met een nieuwe gebruikersinterface die je zelf aan kan passen en waarmee je automatiseringen in kan voeren.

Hunter Douglas heeft nog geen specifieke datum genoemd waarop de HomeKit ondersteuning voor het PowerView Motorization System wordt toegevoegd. Verwacht wordt dat dit voor het einde van dit jaar is.