Philips Lighting en Renault werken gezamenlijk aan een concept auto die volledig integreert met een smart home. Op de Frankfurt Motor Show onthulden ze de Renault Symbioz.

Renault Symbioz

De Renault Symbioz autonome elektrische auto wordt gepitched als een echte uitbreiding van je huis. De on-board technologie verbindt de passagiers met andere auto’s, mensen én technologie in je smart home zoals bijvoorbeeld slimme Philips verlichting.

Knusse extra kamer

“Als je de auto parkeert in je smart home dan fungeert Symbioz als een knusse extra kamer” zegt Philips. “De auto kan samenwerken met allerlei apparaten en toepassingen in je huis waardoor het een ideale plek is om in te werken of te ontspannen.”

Het huis heeft Philips Hue verlichting in de lounge- en keuken die automatisch aan gaat voordat de auto de oprit bereikt.

Auto wordt opgetild naar de woonkamer

Zodra de Renault op de begane grond aan komt worden wanden met Philips Luminous Surfaces automatisch verlicht. Daar staat de auto op een platform en wordt hij opgetild naar de woonkamer of het terras. “Het middelpunt van de ruimte is een verlichte cilinder die van kleur verandert om aan te geven dat de auto verbonden is of dat hij aan het opladen is” aldus Philips.