Samsung lanceerde begin dit jaar de virtual assistant Bixby. Deze sloeg door performance problemen onvoldoende aan bij Engelstalige gebruikers. Nu komt de technologie gigant met de sterk verbeterde opvolger: Bixby 2.0.

Bixby 2.0 is enorme sprong voorwaarts

Volgens Samsung is de tweede generatie van de stembediende virtual assistant een “enorme sprong voorwaarts” en een “gewaagde heruitvinding van het platform”. Het is speciaal ontwikkeld met als doel om Bixby beschikbaar te maken op alle soorten apparaten.

Open platform

Bixby 2.0 zal dan ook beschikbaar zijn op smartphones, televisies, koelkasten, smart speakers en diverse andere ‘connected’ apparaten in je huis. Het zal een open platform zijn waarbij ontwikkelaars zelf kunnen bepalen hoe de gebruikers met Bixby communiceren.

Bixby leert je kennen en begrijpen

Samsung zegt dat Bixby 2.0 gebruikt maakt van geavanceerde ‘natural language processing’ mogelijkheden zodat hij je echt beter leert kennen en begrijpen. Ook kan hij onderscheid maken tussen gebruikers en verschillende leden van je familie.

Performance problemen

Bixby is ontwikkeld als concurrent van virtual assistants als Alexa, Google Assistant, Cortana of Siri. In eerste instantie was het de bedoeling dat Bixby zich vooral zou onderscheiden door een diepgaande integratie met apps. Helaas zorgden de nodige performance problemen er voor dat de virtual assistant onvoldoende uit de verf kwam op de Engelstalige versies van de Galaxy S8 en S8+. Terwijl Bixby bijvoorbeeld wel goed functioneerde in het Koreaans.

De eigenaren van Galaxy S8 telefoons klaagden dat het erg verwarrend en frustrerend was om Bixby te gebruiken. Samsung kwam zelfs met een oplossing door het mogelijk te maken om de specale Bixby knop op de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 uit te schakelen.

Ontwikkelaars van Siri

Bixby is ontwikkeld door technologie te gebruiken die beschikbaar kwam na de overname van Viv. Dat was een virtual assistant die is ontwikkeld door enkele oorspronkelijke ontwikkelaars van Apple’s Siri. Samsung lanceert een beta programma voor enkele geselecteerde ontwikkelaars die gebruik kunnen maken van de Bixby SDK (Software Development Kit).