Sonos heeft een voormalige manager van Blackberry aangesteld als Chief Executive. Deze neemt het over van de oprichter John MacFarlane. Afgelopen jaar hebben de draadloze speakers van Sonos een enorme vlucht genomen door de opkomst van streaming muziekdiensten.

Herpositioneren Sonos door opkomst virtual assistants

De verandering komt op het moment dat het nu 15-jaar oude bedrijf zichzelf aan het herpositioneren is om te profiteren van de opkomst van de stembediende ‘virtual assistants’ zoals de Amazon Alexa.

Muziek afspelen met je stem

Wellicht is het binnenkort dus mogelijk dat Sonos gebruikers muziek af kunnen spelen door gewoon met hun stem een bepaalde artiest of een nummer te vragen. Dat gebeurt dan eventueel in samenwerking met Amazon Alexa of een Google Home die in de buurt staat.

Apparaten die met Alexa kunnen worden bediend, van speakers en televisies tot koelkasten en auto’s, waren het belangrijkste thema op de Consumer Electronics Show vorige week in Las Vegas.

Explosie streaming muziekdiensten

De explosie van streaming muziekdiensten als Spotify, Pandora en Apple Music zorgden voor een toename in de verkoop van Sonos speakers. Begin 2016 waren minder dan één derde van de Sonos gebruikers geabonneerd op een streaming muziekdienst. Eind 2016 was dit al gegroeid naar driekwart van de gebruikers.

Die trend is positief voor het bedrijf omdat het gemakkelijker is voor gebruikers om muziek van een cloud-based muziek app af te spelen via een draadloze speaker dan met bestanden die op een PC staan.

Juiste moment

Dat alles maakte het nu het ‘juiste moment’ om de taken over te dragen aan een nieuwe Chief Executive. Oprichter John MacFarlane gaat het rustiger aan doen en meer tijd doorbrengen met zijn familie.

Bron: financialtimes