Sonos heeft de media uitgenodigd voor een geheimzinnig evenement op woensdag 4 oktober. Het bedrijf heeft dat gedaan door een grote rode mond rond te sturen met daarop de betreffende datum. De rode ‘Rolling Stones / Angie’ mond hint duidelijk naar spraakbesturing. Maar er zijn veel duidelijkere aanwijzingen dat er een Sonos Smart Speaker aan komt.

Tech blogger ontdekte verwijzing naar Sonos Smart Speaker

De uitnodiging komt namelijk enkele uren nadat tech blogger Dave Zatzt ontdekte dat er een verwijzing naar een Sonos Smart Speaker was in FCC documentatie. Een FCC ID is een productcode die de FCC toekent om draadloze producten op de markt te identificeren.

Ondersteunt meerdere voice platforms en muziekdiensten

De speaker, met de codenaam S13, heeft geïntegreerde stembediening en ‘far field microphones’. Net als de Amazon Echo speakers. Bijzonder is dat de S13 ook meerdere ‘voice platforms’ ondersteunt. Net als meerdere muziekdiensten.

Bevrijdt Sonos ons van een ecosystem lock-in?

Sonos heeft altijd veel kritiek over zich heen gekregen voor het feit dat het laat was in de ‘Smart Speaker’ markt. Het ziet er naar uit dat dat binnenkort gaat veranderen. Zou de Sonos Smart Speaker degene kunnen zijn die ons gaat behoeden voor een: Apple, Google of Amazon ecosysteem lock-in? 4 oktober weten we meer.