Teamosa is de eerste theezetmachine die de moderne technologie combineert met de traditionele kunst van het thee zetten. Het proces van thee maken is niet ingewikkeld maar vereist wel de nodige precisie. De temperatuur en de tijd doen er echt toe.

De mensheid maakt- en drinkt al honderden jaren thee. Ondertussen zijn de soorten thee en bereidingsmethoden flink veranderd. Al blijft het principe toch altijd hetzelfde: theebladeren laten weken in warm water. Ondanks dit simpele principe is er natuurlijk altijd iemand die een gadget bedenkt waarmee het beter gaat.

Teamosa

De Teamosa heeft twee onderdelen: een “infusie kamer” bovenop waar je de theebladeren (of speciale Teamosa papieren zakjes) in doet én een water reservoir. Teamosa wil toegevoegde waarde bieden door je in staat te stellen om via een app het proces van thee zetten tot in detail te kunnen beheersen. Je kan de watertemperatuur aanpassen. Net als de tijd dat de thee trekt, de sterkte van de thee en de hoeveelheid.

Ultrasonic extraction

Wat het apparaat ook biedt is iets wat het bedrijf “ultrasonic extraction” noemt. Hiermee zou je de hoeveelheid antioxidanten dat vrij komt kunnen beïnvloeden. Het is niet duidelijk of dat ook echt zo is al zegt het bedrijf deze claim te kunnen ondersteunen met meerdere gepubliceerde onderzoeken.

Familiebedrijf

Het idee is ontstaan vanuit een familiebedrijf wat al decennia een eigen theeplantage runt in Taiwan. Bij het thee zetten met de Teamosa kan je gebruik maken van je eigen theebladeren of je kan de cups van Teamosa er in doen. Bij deze cups scant het apparaat automatisch de labels om zo per theesoort de optimale bereiding te kunnen kiezen.

Het apparaat is momenteel te vinden op Kickstarter. Het bedrijf hoopt het apparaat over een jaar te kunnen uitleveren. Dus als een Teamoso jouw ‘cup of tea’ is dan moet je nog aardig wat geduld hebben.