Er wordt veel gesproken over smart home technologie en de mensen die het gebruiken. Maar we hebben het eigenlijk nooit over de mensen die verantwoordelijk zijn voor het verkopen van deze produkten. Met welke verschillende typen kopers van smart home produkten hebben zij te maken?

Die arme mensen in de winkels en aan de telefoons die de spullen proberen te slijten aan het publiek. Sommigen werken op commissiebasis en anderen worden per uur betaald. Ze ontmoeten in ieder geval dagelijks allerlei soorten kopers. Hieronder een beschrijving van vier typen kopers van smart home produkten waar de verkopers mee te maken krijgen.

De Allesweter

Deze mensen kennen we allemaal. Zij weten alles, jij hebt het altijd verkeerd, zij hebben altijd gelijk én ze zullen nooit toegeven. Het kan al vermoeiend zijn om in het gewone leven met deze mensen om te gaan. Laat staan voor een verkoper die zo iemand iets probeert te verkopen. Ze zullen alles proberen tegen te spreken. Gewoon voor de lol. Het er-niet-mee-eens-zijn is hun favoriete bezigheid. Waarschijnlijk komen ze zelfs helemaal niet in de winkel om iets te kopen. Ze willen gewoon dollen met de verkoper. Ze weten toch al wat ze willen kopen, alleen niet in die winkel. De Allesweter is waarschijnlijk de irritantste klant in dit lijstje.

De Ongelovige

Deze koper heeft alle hypes over smart home technologie gehoord en zijn vrienden en buren gebruiken het waarschijnlijk zelfs al. Ze zijn er nieuwsgierig naar, maar ze blijven ongelovigen. Ze zien de voordelen van smart home technologie niet en ze zijn er absoluut niet zeker van of het hun investering wel waard is. Ze antwoorden op alles wat de verkoper zegt ‘ik geloof je niet’ en het is zeer onwaarschijnlijk dat ze iets zullen kopen. Toch zijn deze kopers het leukste voor de verkopers. Omdat het zo onwaarschijnlijk is dat ze iets kopen is het een extra uitdaging om toch iets aan zo iemand te verkopen.

De Doe-Het-Zelver

Ik ben een doe-het-zelver en ik snap waarom verkopers mij super irritant vinden. Ik doe alles anders, ik haat conformeren en ik wil geen conventionele produkten kopen. Verkopers zijn getraind om alles te weten van de nieuwste, beste technologie en produkten. Maar ze weten meestal weinig van de meer obscure produkten. En dat is nu juist wat de doe-het-zelver wil kopen.

De Tester

Testers zijn bijna net zo erg als Allesweters. Ze hebben hun research al gedaan voordat ze binnen kwamen. Ze zijn volledig op de hoogte over alle nieuwe produkten maar ze doen net alsof dat niet zo is. Ze weten de antwoorden op hun vragen al maar ze willen gewoon even testen of JIJ het antwoord wel weet. Ze willen de verkopers betrappen op een fout zodat ze ze voor gek kunnen zetten.

Tot zover de typen kopers van smart home produkten waar de arme verkopers mee te maken krijgen. Wat voor type koper van smart home produkten ben jij?

Bron: house-o-matic