Het bedrijf Vivint Smart Home is de belangrijkste Smart Home dienstverlener in de VS. Dat zegt een recent rapport van Strategy Analytics. Het rapport onderzoekt bedrijven die een range van smart home services bieden inclusief monitoring, berichtgeving, automatisering en energiemanagement.

Tegen het einde van 2016 hadden ongeveer 30 miljoen huizen in de VS één of meer smart home toepassingen. Tegen het einde van 2017 zal dit aantal met 20 procent gegroeid zijn naar 35 miljoen huizen.

Naast beveiliging ook andere smart home producten

Bedrijven als Vivint breiden hun portfolio uit om naast alleen beveiligingsoplossingen ook slimmere producten te leveren. Hiermee worden gebruikers verleid om meer smart home toepassingen te gaan gebruiken. Terwijl interactieve beveiliging nog altijd een belangrijk onderdeel is van smart home groei in de VS komt er steeds mee bij op het gebied van slimme: verlichting, temperatuurregeling en andere systemen. Onlangs ging het bedrijf zich ook toeleggen op zonnepanelen.

Vivint is preferred supplier van Airbnb

De toppositie van Vivint is te danken aan de snelle groei en innovatie in de dynamische smart home markt. Met meer dan 1,2 miljoen klanten combineert Vivint producten en diensten in een naadloze smart home beleving. Onlangs bracht het bedrijf Sky uit, een smart home assistant die alle apparaten in een connected home bedient. Vivint is ook de preferred smart home provider van Airbnb en heeft Amazon Echo integratie zodat je je huis ook met je stem en Alexa kan bedienen.