Walmart gaat pakketjes en boodschappen in je huis bezorgen als je niet thuis bent. De bezorger legt de boodschappen zelfs voor je in de koelkast of vriezer. Walmart gaat deze nieuwe dienstverlening testen samen met de producent van slimme sloten: August Home.

Walmart legt boodschappen in koelkast of vriezer

Walmart kondigde vandaag aan dat het een nieuwe dienst gaat testen waarbij klanten die August smart home apparaten hebben zoals slimme sloten, de August deurbel en beveiligingscamera’s, hun pakketjes in hun huis bezorgd kunnen krijgen in plaats van bij de voordeur. De boodschappen worden zelfs niet alleen binnen bezorgd maar worden ook opgeborgen in de koelkast of vriezer als dat nodig is.

De retailer gaat deze nieuwe dienst binnenkort testen bij geselecteerde klanten in de omgeving van Silicon Valley.

Eenmalige toegang met cijfercombinatie

De klanten gebruiken een August smart lock om bezorgers eenmalig toegang te geven tot hun huis. De klant krijgt vervolgens een notificatie op zijn of haar mobiele telefoon en kan door de smart home apparaten te gebruiken het gehele bezorgproces van begin tot eind volgen.

De bezorger gebruikt een eenmalige cijfercombinatie om het huis van de klant met het pakket of de boodschappen te kunnen betreden.

E-commerce innovatie voor strijd met Amazon

August is de eerste smart home partner van Walmart waarmee ze op dit gebied samenwerkt. Als de test succesvol is zullen ongetwijfeld meer partners worden toegevoegd.

Deze slimme manier van bezorgen is een van de vele e-commerce innovaties die de retailer heeft ontwikkeld en waarmee het strijdt tegen de grote concurrent Amazon.