De Echo Show is de nieuwste versie van de Amazon Echo. Alexa – de voice assistant van Amazon – krijgt nu ook de mogelijkheid om je dingen te laten zien op een ingebouwd scherm. Daardoor ontstaan er veel nieuwe toepassingen die bij de vorige versies niet mogelijk waren. Hieronder enkele voorbeelden.

Kijken

Wil je het nieuws zien? Bloomberg en CNN hebben nieuwe skills die je laten zien wat er in de wereld gebeurt. Zeg “Alexa, open CNN” of “Alexa, open Bloomberg” voor een samenvatting. CNBC, People Magazine en “The Tonight Show with Jimmy Fallon” hebben ook samenvattingen beschikbaar. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk om YouTube video’s op het scherm te bekijken.

Koken

Het volgen van recepten via alleen de stem van Alexa kan soms lastig zijn. Daarom bieden Allrecipes en Food Network de mogelijkheid om op het ingebouwde scherm recepten te lezen en video’s te bekijken.

Reserveren

Met de OpenTable skill vraag je Alexa om een tafel te reserveren bij een restaurant. Het scherm laat je alle beschikbare tijden zien zodat je de juiste kan kiezen.

Lezen

Amazon gelooft dat het handiger is om de weersvooruitzichten te bekijken in plaats van ze voorgelezen te krijgen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld je agenda. Meer overzicht dus dankzij de Echo Show.

Bewaken

De Echo Show werkt met enkele beveiligingscamera’s zodat je de feed direct op het 7-inch scherm kunt zien. Ook diverse slimme deurbellen werken er mee samen zodat je kunt zien wie er voor de deur staat.

Bellen

Alle Alexa apparaten hebben nu de mogelijkheid om andere Alexa apparaten te bellen. Alleen de Show laat je ook videobellen. Je kan hem ook instellen als video-intercom.

Bron: digitaltrends