De meeste mensen denken bij smart home technologie vooral aan dingen als beveiligingscamera’s, thermostaten en zelfs wasmachines en koelkasten. Inmiddels is de technologie ook volledig doorgedrongen tot in de keuken. Er is zelfs een hele categorie smart home producten voor echte voedselliefhebbers! Welkom in de Smart Kitchen.

Slim bestek

Had je ooit verwacht dat er iets zou bestaan als slim bestek? Je lepel houdt bij hoeveel voeding je in je mond lepelt. Zodat hij het kan loggen in je favoriete voedingsapp. Ook kan hij bijhouden hoe lang je eet en hoeveel tijd er zit tussen je eetsessies.

Slim bord

Zo zijn er in je smart kitchen ook slimme borden. Die analyseren wat je eet, zodat dat ook weer in je voedingsapp kan worden gelogd.

Slimme weegschaal

Zorg dat je dosering bij recepten altijd klopt door een slimme weegschaal te gebruiken. In combinatie met een app kan hij je niet alleen helpen met het afwegen van je ingrediënten maar ook met het vinden van eventuele vervangende ingrediënten.

Slimme pan

Zodra je alles in deze pan hebt gegooid kies je wat je klaar maakt en de app doet de rest. Je krijgt notificaties zodra je iets moet doen zoals roeren, het vlees omdraaien of sudderen.

Slimme slowcooker

Als je meer van het – nu populaire – slow cooking bent dan kan je in deze slimme pannen gewoon de ingrediënten bij elkaar gooien en het voorlopig even vergeten. Via de app krijg je meldingen als je bijvoorbeeld de temperatuur moet aanpassen. Wat je zelfs op afstand kunt doen. Je kan zo dus lekker koken als je niet eens thuis bent!

Slimme thermometer

Via een gekoppelde app kan je de temperatuur van de gerechten die je kookt perfect houden. Hij heeft zelfs ‘ingebakken’ instellingen die weten hoe lang je bijvoorbeeld vlees moet laten bakken. En uiteraard krijg je weer een melding als je je vlees in de pan even moet omdraaien.

Eet smakelijk!

Bron: house-o-matic