Als je wel eens hebt gekeken naar de aanschaf van smart devices voor je huis dan heb je aan de buitenkant van de dozen waarschijnlijk wel eens de “Works with Nest” sticker gezien. Alphabet (Google) doet zijn best om de slimme Nest thermostaat het epicentrum van alle huizen te maken door allerlei producenten van IoT produkten in het “Works with Nest” programma te betrekken.

Dankzij het onderzoek van Alphabet in machine learning en pattern recognition is het “Works with Nest” programma nóg slimmer geworden en is het nu mogelijk om allerlei verschillende devices aan te sluiten.

De apparaten die het meeste gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden zijn de Nest camera’s, inclusief de nieuwe Nest Cam Outdoor. Dankzij Alphabet en de beschikbaarheid van de technologie van Google Photo’s wordt de camera getraind in het herkennen van allerlei beelden. Het kan zien of de beweging die het ziet een echt persoon is of misschien een auto die voorbij rijdt. Het kunnen onderscheiden van deze zaken maakt een enorm verschil. De camera reageert dan alleen bij de aanwezigheid van een persoon en zal minder vaak reageren op valse alarmen die bijvoorbeeld worden veroorzaakt door de hond van de familie.

Wat nu ook werkt met het Nest programma is de Sunblock feature. In eerste instantie kon die alleen zien hoeveel direct zonlicht er in het huis viel. Nu kan het bijvoorbeeld ook conclusies trekken uit het schijnsel van het licht. Connected lamellen kunnen zich automatisch sluiten om de hitte buiten te houden. Ondertussen kunnen slimme lampen zichzelf een beetje dimmen om meer voordeel te halen uit het natuurlijke licht wat binnen valt.

Dit alles is uiteraard afhankelijk van de producenten die gebruik zullen moeten maken van al deze nieuwe mogelijkheden. Maar de Nest API is voor iedereen gratis beschikbaar. Dus zelfs als je een Raspberry Pi hebt liggen en de wil om in wat documentatie te duiken dan kan je al gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden.

De Nest thermostaat zelf heeft ook recent een aanpassing gekregen. De Away temperatuur is nu Eco temperatuur geworden. Als je handmatig deze setting aan zet dan zullen er geen andere Nest producten zoals camera’s worden geactiveerd terwijl dat voorheen met Away wel het geval was. Dat is belangrijk omdat je nu een dikke trui aan kan trekken en de thermostaat op Eco kunt zetten om wat geld te besparen. Zonder dat je je druk hoeft te maken om de camera die aan de slag gaat omdat die denkt dat je weg (away) bent.

Bron: Digital Trends