Er is weer een nieuwe speler op de smart speaker markt. Het Chinese Xiaomi onthulde deze week een eigen smart speaker met ingebouwde virtual assistant: de Xiaomi Mi AI. Hiermee volgt de Chinese technologie gigant in de voetsporen van bedrijven als Amazon, Google en Apple.

Zeer betaalbaar

En – zoals verwacht van een Xiaomi product – is het apparaat zeer betaalbaar. Vanaf augustus ligt het namelijk voor slechts $45 in de winkels.

Als we dat vergelijken met de andere smart speakers dan is de Amazon Echo $179,99 en de Google Home $129. Apple’s HomePod zit in de premium categorie en gaat later dit jaar zelfs $349 kosten.

Xiaomi Mi AI alleen in China verkrijgbaar

Voordat je naar de winkel rent: de Xiaomi Mi AI wordt voorlopig alleen in China gelanceerd. We vragen ons zelfs af of de virtual assistant van Xiaomi ooit een andere taal zal spreken dan Chinees. Het bedrijf richt zich met haar producten namelijk vooral op de Chinese markt.

Zesvoudige microfoon en drie speakers

Toch is het interessant om te weten wat voor product de Xiaomi Mi AI precies is. De smart speaker heeft een zesvoudige microfoon voor 360-graden audio. Daarbij heeft hij drie speakers – waarvan één 360-graden speaker. Verder heeft de Mi AI knoppen om de muziek te bedienen en een blauwe LED lamp rond de rand.

Enorme bibliotheek met online content

De Xiaomi Mi AI kan ook worden gebruikt om muziek te streamen van derde partijen. Je kan er telefoontjes mee beantwoorden en notificaties mee instellen. Daarbij is er een enorme bibliotheek beschikbaar met online content zoals muziek, audio books, kinderverhalen en live radio.

Best knap voor maar $50 toch?

Bron: androidguys