De Xperia Touch is een kleine projector van Sony waarmee je een een multitouch Android interface op ieder vlak oppervlak in je huis, zoals een tafel of de muur, kan projecteren.

Xperia Touch interface

De Xperia Touch projecteert een volledig functionerende touch interface van maximaal 23-inch op de tafel. Als je wil gamen of een film wil bekijken kan hij ook een groter scherm van 80 inch op je muur projecteren. Deze laatste heeft dan wel slechts een resolutie van 1366 X 768, 100 lumen helderheid en een contrast ratio van 4.000:1.

Technische specificaties

Bron: Sony
Bron: Sony

De multi-touch interface maakt gebruik van een ingebouwde 60fps camera en een infrarood detector. De Xperia Touch draait Android Nougat en heeft 3GB geheugen, Bluetooth 4.2, 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi, GPS, NFC, 32GB opslag, een gyroscoop en een accelerometer. Daarnaast heeft hij een 1.6GHz Snapdragon processor aan boord. Aan de achterkant zitten Micro HDMI en USB-C connectoren.

Tafel modus en muur modus

De camera werkt in een paar verschillende modi. Met de ‘Tafel modus’ projecteert hij het scherm op de tafel en kan je de touch controls gemakkelijk gebruiken door de tafel aan te raken. Bij de ‘Muur modus’ kan je de touch controls ook nog steeds gebruiken maar wordt het wel iets lastiger omdat hij je vinger/hand bewegingen in de lucht moet herkennen.

Je kan switchen tussen modi door het apparaat gewoon op te pakken en op de goede manier neer te zetten. Hij heeft een accu aan boord en is erg handzaam en gemakkelijk mee te nemen.

Alle soorten Android apps

Op de Touch kan je in principe alle soorten Android apps gebruiken. Denk maar aan presentatie software of je e-mail en agenda. Gamen is ook goed mogelijk met de projector. Mooi is ook de volledig functionerende piano die je tafel echt tot leven laat komen.

De Xperia Touch is onlangs in de VS in de winkel verschenen en is op dit moment overal uitverkocht.