Slimme lampen zien we tegenwoordig overal. Het technologiebedrijf Elgato gooit het echter over een andere boeg. Ze hebben besloten dat de beste manier om de verlichting in je huis te besturen niet een lamp of een hub is, maar een slimme lichtschakelaar (smart light switch).

De Eve Light Switch is het eerste product van haar soort die compatible is met Apple HomeKit. Wat betekent dat je je lampen ook kan besturen met je stem dankzij Apple’s Siri.

De installatie is simpel, de nieuwe witte Bluetooth schakelaar komt gewoon in de plaats van je standaard lichtschakelaar. Vervolgens kan je je huis inrichten met lampen die de Eve allemaal kan aansturen.

Maar waarom zou je een slimme lichtschakelaar kopen als je al slimme lampen in je huis hebt? Omdat het gemakkelijker is om scenes te managen met één enkele schakelaar. Je kan je Philips Hue lampen aansluiten op de Eve en met de Eve app alle lichten in je kamer aan- en uit schakelen.

Als je slimme schakelaars in alle kamers installeert kan je met je stem zelfs iedere lamp in je huis aansturen als je dat echt zou willen. De Eve heeft ook een touch sensor als je de lampen alsnog met je vinger wilt bedienen.

Elgato is een van de weinige smart home device producenten die helemaal in de Apple standaard voor huisautomatisering zit. De Eve is het achtste HomeKit compatible device wat ze uit brengen.

De slimme schakelaar is een gemakkelijke en goedkope manier om te beginnen met het automatiseren van je huis. Je hoeft namelijk geen bridge of hub te kopen. Het enige wat je nodig hebt is een Apple TV van de vierde generatie die je opzet als HomeKit hub.

Hier zie je een instructievideo van de Eve smart light switch.

Bron: Techhive