Heelight is een slimme lamp die luistert en zich zo aanpast aan het moment. Luister je naar muziek, heb je een feestje of is het tijd om wakker te worden? De verlichting past zich er automatisch op aan.

Heelight Smart Bulb

Verlichting is een belangrijk onderdeel van je huis. Ook is het een gemakkelijke manier om met smart home technologie te starten. Schroef een slimme LED lamp in de fitting en klaar. Voor de meeste slimme lampen heb je echter een Bluetooth of WiFi connectie nodig om de kleur en de helderheid aan te passen. De Heelight smart bulb heeft een andere aanpak. Deze hoeft namelijk alleen maar te luisteren.

Deze slimme lampen hebben geen internet nodig om te communiceren met een gebruiker. In plaats daarvan luisteren ze naar digitale geluidscommando’s die van een bijbehorende app afkomstig zijn. Iedere kleur, modus of helderheid instelling correspondeert met een specifiek geluid.

Voor ieder moment passende verlichting

Bron: Heelight (Kickstarter)

De lamp komt standaard met 30 verschillende modi die passen bij uiteenlopende scenario’s. Zodra je muziek aan zet dan past de verlichting zich hierop aan om zo de juiste sfeer te creëren. Als je een verjaardag viert dan wordt de Heelight een kaarsje. Blaas naar de lamp en hij gaat uit.

Terwijl sommige modi meer een geintje lijken zijn andere juist heel zinvol. Als je bijvoorbeeld een boek leest dan gaat de de slimme lamp met het juiste licht gloeien zodat je ogen worden gespaard. Mocht je in de nacht onverwacht je bed uit gaan dan hoort de Heelight dit ook en gaat hij zachtjes branden. Zodra het tijd is om wakker te worden dan gaat hij ook langzaam gloeien om zo een zonsopgang na te bootsen. Heelight heeft voor ieder moment passende verlichting.

Kickstarter

Heelight is momenteel beschikbaar voor pre-order op crowdfunding site Kickstarter. Als hij volledig wordt gefund (waar het wel naar uit ziet) dan kunnen we de eerste slimme lampen in maart 2018 verwachten.