Philips Hue heeft zojuist met een software update de Apple HomeKit functionaliteit sterk uitgebreid. Vanaf nu worden Philips Hue switches en sensors ook ondersteund door HomeKit.

Ondersteuning voor Philips Hue switches en sensors

Met de update worden de Hue accessoires nog handiger om te gebruiken voor Apple Home gebruikers. Denk maar aan de: Hue Tap, Hue Dimmer Switch en Hue Motion Sensor. Deze kan je nu ook inzetten om andere HomeKit compatible devices mee aan te sturen.

Na de update kan je met de Philips schakelaars en sensoren Apple Home scènes activeren. Als je een kamer binnen komt gaan dan bijvoorbeeld automatisch de lichten aan en de lamellen open.

Bij de introductie ondersteunden de Hue lampen geen Apple HomeKit. In 2015 kwam het bedrijf met een nieuwe hub die wel compatibel is met het smart home platform van Apple. De ondersteuning voor de sensoren en schakelaars ontbrak echter nog. Tot nu.

Alleen voor tweede versie hub

De update heeft alleen effect voor mensen die de tweede versie van de hub – dus die uit 2015 – hebben. Voorheen kon de authenticatie met HomeKit alleen via een ingebouwde chip. Sinds kort staat Apple ook ‘software based authentication’ voor HomeKit apparaten toe. In theorie kan dus ook de eerste versie van de Hub samenwerken met HomeKit. De kans dat dat gaat gebeuren is echter klein.