De TRÅDFRI smart lighting lijn van IKEA is een indrukwekkend systeem voor een relatief lage prijs. Nu wordt het zelfs nóg beter. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf aan dat het IKEA TRÅDFRI systeem intergratie krijgt met Apple HomeKit.

Werkt ook met Philips Hue Bridge

Daarnaast zullen de slimme IKEA lampen ook samenwerken met Philips apparaten. Dit betekent dat je geen IKEA hub hoeft te kopen als je al een Philips Hue Bridge hebt die compatible is met HomeKit. Vanaf oktober zullen er bij IKEA slimme lampen te koop zijn in meerder kleuren.

Apple zet in op HomeKit

Apple doet zijn best om HomeKit zo breed mogelijk beschikbaar te maken.Het bedrijf heeft het zelfs een prominente plek gegeven in veel Apple Stores. Inmiddels kunnen klanten in al 46 vestigingen spelen met: ventilatoren, verlichting en andere HomeKit compatible devices. Zo kunnen ze ervaren hoe het in de praktijk werkt. Dat is een belangrijke stap om het systeem te kunnen laten concurreren met bekendere smart home systemen als zoals Amazon Alexa. De komende update van iOS, versie 11, legt ook veel meer de nadruk op de mogelijkheden van HomeKit.

Gratis update voor bestaande gebruikers

Dit is absoluut een slimme zet van IKEA. Het bevestigt dat ze serieus werk maken van hun smart home producten. Verder bieden ze deze update gratis aan hun gebruikers aan waarmee ze zich definitief positioneren als goedkope leverancier van slimme verlichting. Concurrent Philips, met de Hue lijn, heeft ook HomeKit integratie maar klanten moeten hiervoor wel een Hue Bridge van de 2e generatie aanschaffen.

HomeKit update IKEA TRÅDFRI komt in oktober

IKEA kondigt aan dat het momenteel druk bezig is met de HomeKit integratie voor de TRÅDFRI lijn. In oktober hopen ze de update uit te rollen waarmee de integratie een feit zal zijn.