iLuv heeft zojuist de nieuwe Rainbow8 lampen aangekondigd. Nieuwe – HomeKit compatible – gekleurde verlichting. Dit zijn de eerste WiFi HomeKit lampen die om te gebruiken geen aparte hub nodig hebben. Daardoor kan je smart home mogelijkheden aan je huis toevoegen door alleen even een bestaande lamp te verwisselen met de Rainbow8.

HomeKit integratie zonder aparte hub

Dankzij HomeKit integratie kunnen de Rainbow8 gekleurde lampen worden bediend met de Woning app op je iPhone, iPad en APple Watch. Ook kan je de verlichting besturen via Siri.

De Rainbow8 lampen hebben, net als de Philips Hue lampen – 800 lumen. Het verschil is echter dat iLuv deze lampen verkoopt als standalone items. Ze communiceren direct met HomeKit zonder aparte hub.

Goede opties voor nieuwkomers op HomeKit

Dat maakt ze een goede optie voor nieuwkomers op HomeKit die geen zin hebben om extra apparaten te kopen en aan te sluiten. HomeKit accessoires die worden aangestuurd via WiFi zijn vaak toch wat betrouwbaarder en sneller dan degenen die via Bluetooth worden aangestuurd. Dat is een bonus voor de Rainbow8 aangezien de meeste HomeKit apparaten zonder hub vaak Bluetooth gebruiken om te communiceren.

Mooi is ook dat als je besluit om later nog uit te breiden met bijvoorbeeld Philips Hue lampen, je via HomeKit alles simpel aan elkaar kunt knopen. Een van de grote voordelen van HomeKit is dat het ontworpen is om te werken met accessoires van verschillende leveranciers. Mits Apple ze toe staat op het HomeKit platform uiteraard.

Siri

Via HomeKit kunnen gebruikers de Rainbow8 lampen instellen en binnen een paar minuten beginnen met smart home automatisering. Je kan Siri vragen om de lampen aan en uit te doen, de helderheid aan te passen én de kleur. Met HomeKit kan je ook scenario’s en automatisering instellen zodat de lampen alleen reageren bij een bepaalde trigger. Zoals zonsondergang of zodra je thuis komt.

De Rainbow8 Multicolor Smart LED lampen hebben 20.000 branduren en kunnen meer dan 16 miljoen kleuren laten zien. Volgens iLUV zijn ze zelfs helderder maar ook meer energiebesparend dan een reguliere lamp van 60 watt.

Nog beperkt verkrijgbaar

De iLuv Rainbow8 lampen zijn vanaf nu te koop. Al zijn ze nog beperkt verkrijgbaar. Kijk voor meer details op de website van iLuv.

Bron: 9to5mac