Maker van slimme verlichting LIFX kondigt ondersteuning aan voor Apple HomeKit. Dat geldt voor zowel de bestaande als nieuwe LIFX en LIFX+ productlijnen.

Als je denkt aan slimme verlichting dan kom je vaak al snel uit bij Philips Hue. Toch zijn er ook andere opties. Zo bracht IKEA onlangs slimme lampen uit. Maar je kan ook denken aan de slimme LED lampen van LIFX. Zij maken Wifi enabled smart lights waaronder lampen die zelfs meer dan 16 miljoen verschillende kleuren weer kunnen geven. Nu de slimme lampen ook Apple HomeKit ondersteunen wordt het een echte concurrent van Philips.

LIFX


LIFX streeft er naar om in iedere ruimte van je huis de juiste verlichting te bieden. De hardware is in de lamp zelf ingebouwd waardoor je al kan beginnen met één enkele lamp.

Nu kunnen gebruikers de slimme lampen bedienen met hun stem via Siri op de telefoon, iPad, iPod touch, Apple TV en Apple Watch. De lampen werken nu via HomeKit ook samen met andere HomeKit apparaten. Je kan bijvoorbeeld instellen dat – zodra een sensor beweging detecteert – de lampen automatisch aan gaan. Of dat de verlichting aan gaat zodra je in het donker thuis komt.

Apple HomeKit


“We zijn enorm blij om nu onderdeel te zijn van het HomeKit ecosysteem. Apple bouwt geweldige ervaringen en we zijn we zijn blij dat LIFX is toegevoegd aan het HomeKit ecosysteem,” aldus Marc Alexander, CEO van het bedrijf.

Met de Home App en een compatible Apple TV of iPad kan je apparaten die met HomeKit werken bedienen vanuit één enkele interface. Met een druk op de knop kan je een scene in werking stellen met een bepaalde verlichting. Stel je schema bijvoorbeeld zo in dat je ‘s ochtends wakker wordt met de ‘energizing whites’ of creëer ‘s avonds de perfecte kalmerende modus door jezelf met vele rustgevende kleuren te omringen.