Philips, wereldwijd marktleider in verlichting, lanceert samen met Xiaomi, een internet-driven smartphone producent, de Philips EyeCare connected desk lamp. Dat is een slimme bureaulamp die is ontworpen voor optimaal oogcomfort tijdens het lezen en/of werken.

Door het verzamelen van lichtsignalen via de Xiaomi smartphone is de Philips EyeCare connected desk lamp in staat om automatisch de lichtintensiteit aan te passen. Op die manier hebben je ogen altijd het juiste licht voor je activiteit van dat moment.

De installatie is simpel; met een druk op de knop verbindt de slimme lamp zich met de Xiaomi smart home app.

Door het gebruik van de laatste geavanceerde optische lens technologie van Philips reduceert de Philips EyeCare connected desk lamp schittering. Met de Xiaomi smart home app kunnen gebruikers – indien nodig – het juiste verlichtingsniveau aanpassen. Ook elimineert de lamp licht dat direct in de ogen schijnt met techniek die zorgt voor een gelijke distributie van licht. Hiermee krijg je als gebruiker een comfortabelere leeservaring. Het resultaat is dat je ogen minder moe zijn terwijl je wel prima licht hebt gehad om te lezen.

De Philips EyeCare connected desk lamp kan via de cloud ook worden verbonden met andere smart home devices van Xiaomi. Hierdoor kunnen diverse devices met elkaar samen werken. Wanneer je de lamp bijvoorbeeld verbindt met deursensoren van Xiaomi dan kan het licht reageren op een deur die open gaat of sluit.

philips-eyecare-connected-desk-lamp-7-thumb

Bron: Ledinside