Philips heeft op de IFA (Internationale Funkausstellung) in Berlijn nieuwe compatibiliteit aangekondigd met Apple HomeKit. De Philips Hue Tap light controller, Hue dimmer switch en motion sensor worden allemaal compatibel met HomeKit. Ook kondigde het bedrijf “Hue Entertainment” aan.

Philips Hue HomeKit compatible

Met de vernieuwde compatibiliteit volgen ze de Hue Light Bulbs van Philips die twee jaar geleden – via de tweede generatie Hue Bridge – ook compatible werden met HomeKit. De compatibiliteit zou vanaf oktober beschikbaar komen. Vanaf dat moment kan je HomeKit scenes activeren met de Hue Tap en kan je de Hue dimmer switch en Motion Detector gebruiken.

Hue Entertainment

In december komt ook “Hue Entertainment” beschikbaar. Dat is een software oplossing die samen is ontwikkeld met de entertainment industrie en waarmee je je Hue verlichting kan ‘syncen’ met nieuwe: films, video games en muziek. De kleur van de verlichting wordt dan afgestemd op wat je ziet of wat je hoort.

Surround Sound voor de ogen

Philips noemt het “surround sound voor de ogen” en belooft dat het “snel, synchroon en gemakkelijk te installeren zal zijn.” Daarmee wordt Philips Hue onderdeel van iedere: gaming, film of audio ervaring en vult het de actie op het scherm aan.

Bestaande gebruikers hoeven niets extra te kopen om hier gebruik van te kunnen maken. Als je een Hue Bridge hebt van de tweede generatie (dat is de vierkante) dan komt het automatisch beschikbaar via een gratis software update.