Sylvania Smart+ lampen hebben geen aparte hub nodig maar werken direct zodra je ze in de fitting schroeft. Apple HomeKit compatibiliteit is ingebakken zodat je ze direct via een beveiligde Bluetooth verbinding kan bedienen.

Omdat ze geen extra hub nodig hebben zijn de Sylvania Smart+ lampen dan ook wat goedkoper dan de concurrenten Philips Hue en LIFX.

Nadat je de lamp in de fitting hebt gedraaid en aan hebt gezet ga je naar de Home app van Apple en kan je hem daar toevoegen. Je kan er voor kiezen om de lamp automatisch te zoeken of de achtcijferige code handmatig in te voeren. Vervolgens kan je aan de slag met je verlichting.

Sylvania Smart+

Sylvania is geen nieuwe smart lighting producent. Wel is de Sylvania Smart+ de eerste lamp van het bedrijf die compatibel is met HomeKit. Hierbij kan je dus gebruik maken van alle voordelen van een dergelijk smart home platform. Via een AppleTV of een iPad die fungeert als hub kan je de lampen op afstand bedienen en kan je allerlei automatiseringen en scenario’s instellen.

Bedienen via de Home app

De lampen zelf hebben een vertrouwde vormgeving waardoor ze vrijwel overal in passen. Ze hebben een maximale helderheid van 800 lumens en gaan 25.000 uur mee. Dat is vergelijkbaar met de meeste anders smart lights. Net als de meeste multi-colored lampen kan je spelen met de kleuren en kleurtemperaturen. Sylvania heeft geen aparte iOS app uitgebracht maar dankzij HomeKit kan je ze toch goed bedienen.

Als je aanhanger bent van Apple HomeKit en je wilt een simpele doeltreffende multi-colored slimme lamp dan zijn de Sylvania Smart+ lampen een goede keuze.